woontrends in binnendeuren

Woontrends

Elk jaar, zo rond de jaarwisseling, melden verschillende deskundigen de nieuwe trends op velerlei gebied. Trends in de mode, trends in technologie en onder meer ook trends in wonen. Welke kleuren vinden hun weg in onze huizen, welke vormen en materialen zijn in of uit, welke accessoires maken uw interieur echt af en ga zo maar door. Sommige ‘deskundigen’ spreken elkaar tegen wat nogal verwarrend kan zijn. Maar op het gebied van wonen zijn de diverse deskundigen het over één ding wel eens: natuurlijke materialen! Het gebruik van natuurlijke materialen in de woning wordt overigens al jaren vermeld in de lijsten met de woontrends. Wij durven dus wel te stellen dat het geen trend meer is (in de zin dat het vluchtig is), maar een blijver en zelfs een onmisbaar element in elk interieur. 

Wie kiest uw woonstijl?

Laten we vooropstellen dat er maar één iemand is die de stijl en sfeer in uw woning bepaalt: dat bent uzelf! U bepaalt zelf of u meegaat in de woontrend van het moment, deze deels of volledig laat passeren of misschien wel iets heel anders wilt. Groen in het interieur, wat staat voor balans, is mooi, maar misschien is paars de kleur waarbij u zichzelf op uw gemak voelt. Misschien houdt u enorm van uw jaren ’90 interieur of kenmerkt uw interieur zich door Scandinavisch minimalisme aangevuld met Oriëntaalse accessoires. Die oude fauteuil die zo lekker zit, daar neemt u zeker geen afscheid van. Kortom: waar u zich thuis voelt, dat is in orde. Maar toch, natuurlijke materialen voegen wel degelijk iets toe, wat uw woonstijl ook is. 

Natuurlijke materialen in huis

Natuurlijke materialen hebben veel charme, een fraaie uitstraling en dragen zorg voor een rustgevende sfeer. Het fijne van natuurlijke materialen is dat ze onderling goed te combineren zijn en binnen elke woonstijl passen. Hout heeft bijvoorbeeld een zeer warme uitstraling. Dat kan dus het bepalende element zijn om uw huis echt sfeervol te maken en te voorzien van een bijzondere uitstraling. Daarbij maakt het niet uit wat uw woonstijl is. Van modern tot klassiek en van strak minimalistisch tot rijkelijk gedecoreerd, hout in huis doet het altijd goed.

Eikenhout in het interieur

Eikenhout is één van de meest bekende houtsoorten en kent vele voordelen boven andere houtsoorten. Zo is het goed te bewerken, duurzaam, slijtvast en kan het, omdat het zeer hard is, tegen een stootje. Maar het allerbelangrijkste voordeel van eikenhout is dat het gemakkelijk te combineren is met uiteenlopende woonstijlen vanwege de natuurlijke kleur en fraaie tekening. De natuur schenkt ons met eikenhout een tijdloos basismateriaal voor vele interieurtoepassingen. 

Eikenhouten binnendeuren

Redenen te over waarom Eicq dus gebruik maakt van eikenhout voor de vervaardiging van bijzondere binnendeuren. Binnendeuren van zeer verfijnd eikenhout tot binnendeuren vervaardigd van eikenhout met een zeer ruwe uitstraling. Zulke binnendeuren dragen als vanzelf zorg voor een totaal andere woonsfeer, terwijl u verder niets hoeft te veranderen aan uw interieur. Tijdloos en los van trends. 

Woonsfeer natuurlijk.