wie plaatst binnendeuren

Wie plaatst binnendeuren?

In ons atelier maken we uw nieuwe binnendeuren met veel zorg en aandacht zodat ze u uw verwachtingen zullen overtreffen. Maar dat is natuurlijk nog maar de helft van het verhaal, want ze moeten natuurlijk ook nog in uw woning worden geplaatst en in uw dagelijkse gebruik voldoen.

We kennen het allemaal, de binnendeur die eenmaal geopend vanzelf terug beweegt. Of de binnendeur die zich moeizaam laat sluiten. Heel soms zelfs de binnendeur die aanloopt, tegen de vloer of het kozijn. Zo hoort het dus niet!

Eicq binnendeuren zijn een investering in uw woonsfeer, maar ook in jarenlang gebruikersplezier. Een deur maken is vakwerk, een deur correct afhangen is dat ook.

Als u ervaring heeft met het plaatsen van binnendeuren, dan weet u dit en kent u het klappen van de zweep. Heeft u geen ervaring met het plaatsen van binnendeuren, dan moet u dit zeker niet onderschatten. Het begint met meten. Is de opening in uw muur haaks, staan de muren in het lood ten opzichte van elkaar. Is er sprake van een drempel onder de deur? Komt er een nieuwe vloer en zo ja, wat is de hoogte? Wordt de deur in uw bestaande kozijn geplaatst of kiest u voor een fraai eikenhouten kozijn, in dezelfde houtsoort als uw deur?

Kortom, er zijn een heleboel vragen te beantwoorden voordat uw nieuwe deur door ons gemaakt wordt.

En dan het afhangen zelf natuurlijk. Allereerst: onderschat het gewicht van een Eicq binnendeur en kozijn niet. Het kozijn moet, als drager van de deur, zeer netjes uitgelijnd worden geplaatst en goed vastgezet worden. Vervolgens moeten de inkrozingen van de scharnieren in de deur en het kozijn exact uitgelijnd worden. De montage van het beslag is ook een precies klusje. Als dat alles ondeskundig wordt gedaan, dan is het eindresultaat zeker teleurstellend.

Uw Eicq dealer beschikt over een professionele plaatsingsservice. Vakwerk waardoor u een leven lang kunt genieten van een soepel ‘lopende’ binnendeur. Wij adviseren u dus een vakman in te schakelen voor het plaatsen van uw Eicq binnendeuren.

Kwaliteit voorop, woonsfeer natuurlijk! 

Woonsfeer natuurlijk.