welke eiken binnendeuren bij een houten vloer

Welke eiken binnendeuren bij parket of een houten vloer?

‘Gelijk is ongelijk’, een bekend adagium in de meubelmakersbranche, gaat ook op bij de keuze voor eiken binnendeuren in uw interieur. Stel u heeft een lichte eiken parketvloer, dan zou u wellicht geneigd zijn om te denken aan eiken binnendeuren in precies dezelfde kleurnuance en -tint. Maar er zal altijd een verschil zijn of na verloop van tijd optreden. Hetzelfde geldt voor een donkere houten vloer, een poging om de binnendeur dezelfde kleur te geven als uw vloer zal altijd een fractie te licht of juist te donker uitpakken. Dit is nou eenmaal inherent aan natuurlijk materiaal, dat laat zich niet dwingen en leidt een geheel eigen leven. Maar juist dat is een wezenlijk onderdeel van de charme en het karakter van eikenhout.

Ook het type eikenhout kan verschillen. Heeft het meer of juist wat minder tekening, meer of minder noesten, andere oneffenheden en de zaagwijze speelt daarnaast ook een belangrijke rol. Al deze zaken bepalen in zeer hoge mate de ‘kleur’ van uw deur.

Maar hoe zorgen u en wij er dan voor dat uw eiken binnendeuren goed tot hun recht komen bij uw interieur en inrichting? Anders denken biedt ons de oplossing! Een donkere houten vloer is prima te combineren met een lichte eiken binnendeur. Of juist andersom, de eikenhouten binnendeur donkerder maken dan de kleurtint van uw vloer. Een zeer lichte of juiste donkere vloer kan overigens ook uitstekend worden gecombineerd met de natuurlijke ‘kleur’ van eikenhout.

Er zijn nog meer oplossingen denkbaar. Een suggestie: een gelakte glimmende vloer combineren met een lintgezaagde eikenhouten binnendeur, zoals u ook aan kunt treffen in het assortiment van Eicq binnendeuren, geeft ook ruim voldoende contrast om gelijkenis te voorkomen. Daar draait het om in het interieur; genoeg contrast creëeren tussen twee afzonderlijke zaken zodat ze elk op zichzelf een rol spelen en niet aanhaken bij elkaars uiterlijk en uitstraling, maar in hun totaliteit onderling een fantastisch sfeerbeeld opleveren. Contrast in kleur en oppervlaktebehandeling kan dit eenvoudig teweeg brengen. Uw Eicq dealer adviseert u hier graag over.

‘Gelijk is ongelijk’ is precies dat wat de natuur ons geeft, want geen eikenhouten plank is gelijk qua tekening. Het onderlinge samenspel is fantastisch en wordt door ons samengebracht in elke deur die ons atelier verlaat. Zo’n binnendeur voelt zich thuis in elk interieur, modern, klassiek of een combinatie hiertussen. De natuur geeft ons het contrast en sfeerbeeld wat uw woning verdient. 

Woonsfeer natuurlijk.