Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u enkele meestgestelde vragen. Staat het antwoord dat u zoekt hier niet tussen? Neemt u dan even contact met ons op via het contactformulier

Ja, Eicq gebruikt echt eikenhout voor de binnendeuren, in diverse kwaliteiten afhankelijk van de serie. Extra Rustiek (grote noesten/geleefd uiterlijk), Rustiek (mooie wilde houtstructuur en iets minder grote noesten) , Bis (kleine noesten, grotendeels op kleur en structuur geselecteerd) of 1ste Keus (zeer kleine noesten kunnen incidenteel voorkomen, op kleur en structuur geselecteerd). In de serie Eicq parketdeuren balkenhout gebruikt Eicq zeer fraai doorleefd eikenhout van gebruikte balken. 

Deuren van massief eiken hebben een extern raamwerk nodig om de planken in te sluiten (de zogenaamde staldeurconstructie). Er bestaan daarnaast ook houten plankendeuren, langs twee zijden bekleed met 18 mm planken en een intern raamwerk. Aangezien beide typen deuren in massief eiken worden uitgevoerd, zijn deze deuren altijd meer onderhevig aan omgevingsomstandigheden (met name temperatuur en vochtigheid). Dit is eigen aan de natuurlijke aard en gedraging van het materiaal. Daarom kiest Eicq voor een jarenlang in eigen huis doorontwikkelde engineered constructie met een zeer hoge densiteit, want die is en blijft solide en vormstabiel. U voelt dat u een degelijk object in uw handen heeft, zwaar en sterk voor jarenlang plezier!

Kwaliteit en levensduur. De volspaan kernvulling voorkomt het kromtrekken van de binnendeuren (vormstabiele constructie). Zo kunt u in principe een levenlang genieten van uw Eicq binnendeuren, en de bewoner na u ook! 

detail engineered constructie binnendeuren Eicq

Eicq binnendeuren worden onafgewerkt geleverd, maar u kunt optioneel (aangeraden) kiezen uit diverse meubelafwerkingsmogelijkheden als bijvoorbeeld vernissen, ceruseren (een verftechniek waarbij de natuurlijke nerven van het eikenhout opgevuld worden met een witte pasta waarmee de vloeiende en/of grillige lijnen van het hout geaccentueerd worden), beitsen of oliën om uw deuren een speciaal karakter te geven. Afhankelijk van de oppervlakte (glad, geborsteld of lintgezaagd) van uw Eicq binnendeuren oogt eenzelfde afwerking anders. Bovenaan deze pagina tonen wij u diverse afwerkingsmogelijkheden. 

Geverniste en geceruseerde deuren zijn in principe onderhoudsvrij wat afwerking betreft. Wel adviseren wij om uw deuren regelmatig te reinigen met een vochtige doek en een mild (niet agressief) onderhoudsproduct. Deuren die met olie zijn afgewerkt hebben periodiek (ongeveer éénmaal per jaar) een behandeling nodig met een nieuwe laag onderhoudsolie (kleurloos) omdat olie op termijn “uitgeademd” wordt. Deze laag kunt u zelf aanbrengen. Laat u adviseren door uw dealer

Ja, dat kan! In onze serie Eicq parketdeuren en Eicq parketdeuren balkenhout heeft u hier de mogelijkheid voor. U kunt kiezen voor een verticale constructie, horizontale constructie of een combinatie tussen horizontaal en verticaal. Verder kunt u kiezen voor de nerfrichting (horizontaal of verticaal, of een combinatie), gelijke- of ongelijke stroken, de fineerkwaliteit in de serie Eicq parketdeuren (Extra Rustiek, Rustiek, Bis of 1ste Keus) en de vorm van het groefprofiel (⨆, ⋁ of ⋃).

Wilt u glas in uw deur? U kunt kiezen uit een standaard houten glaskader (4-ruits) of een 4-of 6-ruits retrokader. Het retrokader 4-ruits is beschikbaar in de finishes inox, old silver, roest of zwart. Het retrokader 6-ruits in beschikbaar in de finish zwart. Indien gewenst kunt u meerdere 4-ruits retro- of houtkaders in uw deur laten opnemen. Optioneel is het ook mogelijk om te kiezen voor een breed- of langwerpig glaskader (bijvoorbeeld 8-ruits). Deze optie kan worden uitgevoerd als houten glaskader of stalen kader als maatwerk (stalen kader is als maatwerk alleen leverbaar in finish zwart). 

Binnen de serie Eicq parketbinnendeuren is er zeer veel mogelijk. Laat u adviseren door uw dealer of bekijk enkele voorbeelden op de pagina Eicq parketdeuren en Eicq parketdeuren balkenhout

Ja, wij geven 10 jaar garantie onder voorwaarden dat u uw deuren onderhoudt volgens voorschriften. Natuurlijke variaties in tonaliteit, kleur en/of houtstructuur vallen buiten de garantie, want zijn veroorzaakt door de natuur. 

Eicq binnendeuren zijn geen voorraadproduct. Uw deuren worden altijd speciaal voor u gemaakt na bestelling. Voor afgewerkte binnendeuren in standaardmaten moet u ongeveer rekening houden met een levertermijn van 5 weken. Maatwerkdeuren en door uzelf ontworpen parketdeuren vragen ongeveer 6/8 weken om te vervaardigen, maar dan heeft u wel de garantie dat u een echt uniek en speciaal voor u gemaakt product in huis heeft! Als u een zeer creatief ontwerp voor ogen heeft dan kan de levertijd misschien iets langer duren, maar daag ons gerust uit. Met ons vakmanschap gaan wij u verrassen met een zeer fraai en persoonlijk eindproduct! 

Eicq binnendeuren zijn leverbaar in standaardmaten en maatwerk. Standaardmaten zijn: hoogte 201,5 cm, 211,5 cm of 231,5 cm en breedte 63 cm, 68 cm, 73 cm, 78 cm, 83 cm, 88 cm of 93 cm. Maten die buiten deze dimensies vallen zijn maatwerk. 

Nog niet, maar we zijn er wel mee bezig! Het voordeel van een opdekdeur is dat deze snel is af te hangen, mits de paumelleboringen juist zijn aangebracht en u over een opdekkozijn beschikt en liever uw kozijn niet wilt wisselen. Wel vinden wij, maar dat is een kwestie van smaak, dat stompe deuren fraaier zijn. Als u dat ook vindt, dan is het mogelijk om een kozijn in dezelfde eiksoort als uw deur mee te bestellen indien u dat wenst. Hierover kan uw dealer u adviseren en tevens zorgdragen voor een perfecte en probleemloze montage bij u thuis. 

Ja, dat kan. Uw dealer kan u hierover nader informeren. 

Niet enkel als schuifdeur, maar ook als dubbele deur (gescharnierd of dubbele schuifdeur) en taatsdeur (pivoterende deur). Als uw woning over vloerverwarming beschikt dan zijn de systemen voor taatsdeuren ook tegen de bovenkant van de muuropening te monteren, bijvoorbeeld d.m.v. het Agenta Pivotica Pro mechanisme. Door toepassing van dit systeem hoeft er niet in uw vloer geboord te worden. Uw dealer kan u hierover nader informeren. 

Ja, dat kan. In de series 1ste keus, rustiek en scratch kunt u kiezen uit een 4-ruits eiken glaskader of een 4- of 6-ruits retrokader. Het 4-ruits retrokaders is leverbaar in de finishes inox, old silver, roest of zwart. Het 6-ruits retrokader is leverbaar in de finish zwart. In de serie Eicq parketdeuren en parketdeuren balkenhout heeft u, naast het 4-ruits eiken glaskader en het 4- of 6 ruits retrokader, meer keuze in glasplaatsing en kunt u eventueel uw eigen vorm houten- of stalen kader ontwerpen (bijvoorbeeld 8-ruits). Qua glas heeft u de keuze uit transparant of mat.

Geen enkele deur, of willekeurig product van hout, kan tegen langdurige blootstelling aan vocht, maar als u uw deur goed onderhoudt en er sprake is van een goede ventilatie is het geen probleem om een Eicq binnendeur te gebruiken in uw badkamer. Bij grote warmteverschillen tussen twee afzonderlijke ruimtes kunnen bij de tussenliggende deur wel problemen optreden omdat hout hier van nature gevoelig voor is. In normale omstandigheden zal hier echter praktisch nooit sprake van zijn, maar als er een verwarming vlak naast een deur gemonteerd is, dan is het zaak om hiermee rekening te houden. Het is hoe dan ook belangrijk om uw Eicq binnendeur regelmatig te onderhouden, passend bij de gekozen afwerking. 

Nee, Eicq levert zelf geen deurbeslag. Hiervoor verwijzen wij u graag naar een dealer. Die beschikken over een ruim assortiment deurbeslag. 

Dat kan in de showroom van uw dealer. Ook kunt u Eicq binnendeuren bij ons komen bewonderen. Kijk op de pagina verkooppunten of contact voor meer informatie. 

Heeft u een kleine beschadiging aan uw deur, neem dan contact op met uw dealer en ga zeker niet zelf aan de slag. Hout is een levend materiaal en in veel gevallen kan een kleine beschadiging hersteld worden, met de juiste kennis en kunde. 

Eicq binnendeuren worden onafgewerkt geleverd, maar u kunt optioneel (aangeraden) kiezen uit diverse meubelafwerkingsmogelijkheden als vernissen, ceruseren (een verftechniek waarbij de natuurlijke nerven van het eikenhout opgevuld worden met een witte pasta waarmee de vloeiende en/of grillige lijnen van het hout geaccentueerd worden), beitsen of oliën om uw deuren een speciaal karakter te geven. Geverniste en geceruseerde deuren zijn in principe onderhoudsvrij wat afwerking betreft. Wel adviseren wij om uw deuren regelmatig te reinigen met een vochtige doek en een mild (niet agressief) onderhoudsproduct. Deuren die met olie zijn afgewerkt hebben periodiek (ongeveer éénmaal per jaar) een behandeling nodig met een nieuwe laag onderhoudsolie (kleurloos) omdat olie op termijn “uitgeademd” wordt. Deze laag kunt u zelf aanbrengen. Laat u adviseren door uw dealer.

Een deur in een woning afhangen is vakwerk. Laat uw dealer altijd vooraf de deuren in uw woning opmeten en zeker ook zorg laten dragen voor de montage en het afhangen. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt en u jarenlang veel plezier zult beleven aan Eicq binnendeuren. 

Het zou ons enorm spijten om te horen dat u niet tevreden bent over uw Eicq binnendeuren. Wij willen dat u 100% tevreden bent en blijft. Neem contact op met de dealer waar u uw Eicq binnendeuren heeft gekocht. Dan komt alles in orde. 

Woonsfeer natuurlijk.