Stompe binnendeuren of opdek binnendeuren

Stompe binnendeuren of opdekdeuren

Smaken verschillen en logischerwijs ook bij binnendeuren. Daarom kunt u bij Eicq binnendeuren kiezen uit verschillende soorten eikenhout, deuren met- of zonder glas en kiezen uit vele afwerkingsmogelijkheden. Binnen de collectie parketdeuren kunt u zelfs de indeling van uw binnendeur ontwerpen! Een Eicq binnendeur kunt u volledig aanpassen aan uw smaak.

Maar dan de keuze voor stompe- of opdekdeuren
Eicq Elegance 1ste keus, Eicq Elegance rustiek en Eicq Elegance scratch zijn, vanwege de specifieke constructie, alleen leverbaar in een stompe uitvoering. Eicq parketdeuren, parketdeuren balkenhout en barnwood zijn leverbaar in de uitvoering stomp of opdek. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen een stompe binnendeur of een opdekdeur?

Simpel gezegd valt een stompe deur volledig in het kozijn en een opdekdeur gedeeltelijk. Een opdekdeur beschikt over randen (opdekranden) aan boven- en beide zijkanten van de deur. Deze opdekranden vallen over de buitenzijde van het kozijn en dekken dus een gedeelte op het kozijn af.

Het type scharnier/paumelle en het kozijn verschillen ook bij stompe- of opdekdeuren. Het is dus van belang om vooraf te beslissen of u, bij de aanschaf van Eicq binnendeuren, uw bestaande kozijnen wilt behouden en te bepalen of dit kozijn geschikt is voor stompe- of opdekdeuren. Wilt u uw bestaande kozijnen ook vervangen, dan beschikt Eicq over fraaie bij uw Eicq binnendeur passende kozijnen.

Let op: bij het bestellen van een stompe deur maakt de draairichting in beginsel niet uit, maar bij een opdekdeur is het zeer belangrijk om vooraf de draairichting te bepalen. Twijfelt u en wilt u zekerheid, dan zijn onze dealers u graag behulpzaam.

Stompe binnendeuren of opdek binnendeuren, het resultaat is altijd een mooie natuurlijke woonsfeer!

Woonsfeer natuurlijk.