nieuwbouwhuis sfeervol maken met eikenhouten binnendeuren

Nieuwbouwhuis sfeervol maken met eikenhouten binnendeuren 

Een volledig nieuw huis met u als eerste bewoner. Volledig fris en nieuw, onderhoud is voorlopig niet nodig want alles is tiptop in orde. Keuken en badkamer heeft u uitgezocht tijdens het bouwproces en deze zijn gereed. De dag van de oplevering, u krijgt de sleutels en dan is het tijd om uw huis aan te kleden. De vloer, iets voor de ramen en wellicht verlichting. Uw meubilair en accessoires maken het geheel af, heerlijk wonen. Maar eenmaal ingericht en gesetteld komt u er achter dat het huis nog wel de nodige sfeer, karakter en eigenheid mist. Waar zit hem dat in? 

De sfeer in uw nieuwbouwhuis

Zeer onterecht wordt een binnendeur vaak als bouwmateriaal gezien. Het ‘product’ hoeft alleen maar functioneel te zijn, open en dicht te kunnen dus. Dat resulteert vaak in de overbekende witte vlakke boarddeur die standaard door een aannemer in nieuwbouwwoningen wordt afgehangen. Een min of meer onzichtbaar product, het is er maar ook niet. Een sfeerverhogend element in uw interieur is zo’n witte vlakke deur allerminst. U wilt wel wonen in een nieuwbouwhuis, maar dan liever wel met wat meer sfeer rondom. En wat kan beter sfeer in uw woning brengen dan de natuur. Bloemen, planten en… eiken binnendeuren!

Eicq binnendeuren hebben de fraaie tekening en kleur van eikenhout. Ze geven uw woning, ongeacht of u een moderne- of juist klassiekere woonsfeer ambieert, de juiste uitstraling en sfeer en moeten dus worden gezien als een volwaardig onderdeel van uw interieur.

Misschien kunt u vooraf met het bouwbedrijf overleggen dat u uw nieuwbouwwoning met binnendeuren van Eicq wilt uitrusten, maar als dat niet meer mogelijk is dan is er nog niets aan de hand. Uw Eicq dealer beschikt over een professionele montagedienst die uw huidige binnendeuren binnen een dag heeft omgewisseld voor fraaie Eicq binnendeuren. En dat zonder beschadigingen aan uw woning. De transformatie zal u verrassen en de sfeer naar een totaal nieuw niveau brengen.

Het karakter van uw nieuwbouwhuis

In veel nieuwbouwwijken lijken huizen aan de buitenkant op elkaar. Differentiatie en karakter ontstaat door tuinaanleg en andere zaken als bijvoorbeeld raambekleding. Maar dat is hetgeen aan de buitenzijde waarneembaar is. Het echte karakter, noem het ‘de ziel’, van een woning is maar op één plaats echt aanwezig: de binnenkant.

Het karakter van een woning is idealiter een afspiegeling van uw eigen karakter. Zeer persoonlijke zaken als kunst, foto’s en accessoires bepalen voor een groot deel of dit de plek is waar u zich thuisvoelt. Maar ook meubilair en andere elementen als vloer, keuken en badkamer geven uw huis dat specifieke karakter wat uw huis een thuis maakt. Eicq binnendeuren geven een complete invulling aan dit karakter want een natuurlijk element heeft van zichzelf al een forse dosis karakter. Elke binnendeur van Eicq is uniek, geen exemplaar is hetzelfde. Dat is ook logisch, want het is een natuurproduct. Over karakter gesproken! 

De eigenheid van uw nieuwbouwhuis

De eigenheid van een woning ontstaat vaak pas na verloop van tijd. Bepaalde geluiden die na verloop van tijd het gevoel van thuis versterken. Een krasje of putje hier en daar, een dichtgestopt gaatje in de muur die nog eens opnieuw geschilderd moet worden. Sporen van gebruik die het ook echt uw huis maken. Zaken die ooit nieuw zijn aangeschaft vertonen een vorm van patina. U bent het normaal gaan vinden, terwijl u ooit enthousiast was bij aanschaf. Een fauteuil van pakweg 10 jaar oud ziet er nou eenmaal anders dan ooit nieuw. Uw keuken vertoont ook de nodige gebruikssporen. Is dat erg? Nee, dat zijn mede de zaken die de eigenheid van uw huis vormen. Dat geldt ook voor uw binnendeuren. Na pakweg 10 jaar gebruik vertonen de standaard witte vlakke deuren, die zo kenmerkend zijn voor nieuwbouwwoningen, een dermate vorm van ‘patina’ dat ze eigenlijk wel aan vervanging toe zijn. Wellicht zelfs al eerder. Dat zijn nou eenmaal binnendeuren die niet voor het leven gemaakt zijn, er is verschil. Iets te vaak geraakt met schoenen. Iets te vaak de deur met vingers aangeraakt, in plaats van de deurkruk. Misschien een puberende zoon of dochter die even wat frustratie kwijt moest en ga zo maar door.

Is het dan geen goed idee om deze identiteitsloze deuren te vervangen door binnendeuren van Eicq? Deze deuren hebben van zichzelf al de nodige eigenheid, mede door de fraaie, natuurlijke en unieke tekening, die ook uw eigenheid kan worden.

Uw nieuwbouwwoning kan zeer snel sfeervol worden met binnendeuren van Eicq. 

Woonsfeer natuurlijk.