modern interieur en eikenhouten binnendeuren

Een modern interieur en eikenhouten binnendeuren

Klinkt het idee van een modern interieur gecombineerd met eikenhouten binnendeuren u vreemd in de oren? Veel mensen denken bij eikenhout aan de zwaar klassieke en donkere interieurs uit de jaren ’70 van de vorige eeuw. Een woonstijl die toen in de mode was. Veel interieurelementen werden op elkaar afgestemd; donker gebeitste eiken meubels met krullen en donker gebeitste eiken deuren met decoratieve panelen.

Nauwelijks een decennium later werd deze interieurstijl verbannen en eikenhout was ook niet meer in de gratie. Ook qua binnendeuren, want de donker gebeitste eikenhouten deuren verlieten gedurende de tijd en masse de woningen en werden veelal vervangen door vlakke witte deuren die aanzienlijk minder duurzaam bleken te zijn. Soms staat er nog ergens een donker eiken meubelstuk, vaak een erfstuk. Een veel gebruikte zoekterm op Google is ‘donkere eiken meubels lichter maken’, wat natuurlijk veelzeggend is.

Diverse woonstijlen en -materialen kwamen en gingen weer, maar kijk: eikenhout is tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. In een fris jasje, dat wel.

Strakke eikenhouten deuren, boordevol karakter. Geen decoratieve panelen, alleen de fraaie ‘tekening’ van het eikenhout spreekt. Natuurlijke materialen die als vanzelf een mooie natuurlijke sfeer brengen in elke woning. Deze eiken binnendeuren passen perfect in een modern interieur en zijn werkelijk tijdloos.

Een modern interieur kenmerkt zich door bijzondere en uitgesproken elementen waarin veel verschillende stijlen hun weg vinden. Duurzaamheid, natuurlijk materialen, organische elementen; eikenhouten binnendeuren van Eicq passen perfect in zo’n interieurstijl.

Dus als u een moderne woonstijl een natuurlijke touch wilt geven, dan zijn de binnendeuren van Eicq een fantastische keuze! 

Woonsfeer natuurlijk.