maat binnendeuren

Een deur in een standaardmaat of binnendeuren op maat

Eicq binnendeuren zijn in veel uiteenlopende breedte- en hoogtematen verkrijgbaar. In standaardmaten, maar ook als maatwerk.

De standaard breedtematen voor binnendeuren zijn 63 cm, 68 cm, 73 cm, 78 cm, 83 cm, 88 cm en 93 cm. De standaard hoogtematen voor een binnendeur zijn 201,5 cm, 211,5 cm of 231,5 cm. In veel nieuwbouwwoningen komt een standaard deurmaat van 93 cm breed x 231,5 cm hoog voor.

Deze grote standaardmaat in nieuwbouw heeft te maken met de regelgeving voor wat betreft vrije doorgangsruimte. Door de tijd heen is de mensheid steeds langer geworden en blijven mensen op leeftijd daarnaast langer in hun huis wonen. Daarnaast moet ook een rolstoel eenvoudig door een deuropening kunnen. Vandaar dat gedurende de tijd binnendeuren steeds breder en hoger zijn geworden, levensloopbestendig.

Standaardmaten binnendeuren
Eicq levert alle standaard deurmaten uit voorraad binnen de programma’s Eicq Elegance 1ste keus, Eicq Elegance rustiek en Eicq Elegance scratch. Ook Eicq parketdeuren kunnen in standaardmaten worden geleverd, maar binnendeuren uit deze series zijn niet uit voorraad leverbaar. Parketdeuren worden namelijk altijd volgens uw persoonlijke ontwerpwensen door ons vervaardigd.

Binnendeuren op maat
Eicq kan zeer grote binnendeuren produceren tot 120 cm breedte en 270 cm hoogte. Dit houdt in dat, om maar een voorbeeld te noemen, een deur van 80 cm breed en 250 cm hoogte mogelijk is! Maatwerk houdt concreet in: breder of smaller dan de standaard breedtematen en/of hoger of lager dan de standaard hoogtematen. Zo krijgt u altijd een binnendeur op maat, tot op de millimeter nauwkeurig!

En wat voor Eicq binnendeuren geldt, geldt ook voor Eicq binnendeurkozijnen. Passend bij de maat van uw binnendeur leveren wij ook een kozijn, desgewenst als maatwerk.

Woonsfeer natuurlijk.