linksdraaiende of rechtsdraaiende binnendeuren

Links- of rechtsdraaiende binnendeuren

Links- of rechtsdraaiende binnendeuren, het zegt u waarschijnlijk niet direct iets. Toch is het belangrijk om vooraf te bepalen wat de draairichting van uw nieuwe binnendeur wordt. Een verkeerde draairichting kan namelijk een ongewenst resultaat opleveren en andersom, misschien kan een andere draairichting van uw binnendeur ook een voordeel opleveren!

Uw dealer zal u altijd adviseren en bij u thuis komen om secuur te meten. Daarbij spreekt het voor zich dat uw dealer ook goed zal kijken naar de draairichting van uw huidige deuren. Als een andere draairichting wellicht handiger zou zijn, dan zal uw dealer u hier zeker op attenderen. U hoeft zich op dit moment dus nog niet bezig te houden met de draairichting van uw binnendeuren. Toch is het wel belangrijk om te weten, want op het moment dat het ter sprake komt dan weet u van de hoed en de rand.

Ga aan de kant van uw deur staan waar de deur naar u toe draait. Kijk vervolgens aan welke kant de scharnieren zijn gemonteerd. Als de scharnieren links zitten, dan heeft u een linksdraaiende deur. Zitten de scharnieren rechts, dan heeft u een rechtsdraaiende deur. Op de afbeelding kunt u ook duidelijk zien hoe de vork in de steel zit.

Eicq binnendeuren, links- of rechtsdraaiend even fraai!

Woonsfeer natuurlijk.