huis verbouwen of renoveren

Huis verbouwen, waar beginnen?

Renovatie of verbouwing, is er een verschil tussen deze twee zaken? Dat is zeker het geval, want bij een renovatie moet u denken aan het vervangen van oudere zaken in uw woning. Bij een renovatie wordt het huis up-to-date gebracht. De oude trap, keuken of badkamer wordt door een nieuw exemplaar, maar bijvoorbeeld ook het aanpakken van zaken die min of meer onzichtbaar zijn maar wel uw comfort verhogen, zoals bepaalde vormen van isolatie, leidingen, ventilatie, installaties en het verhelpen van bepaalde gebreken. Bij een verbouwing moet u denken aan grotere bouwkundige wijzigingen. Bijvoorbeeld een muur weghalen of verplaatsen, vloerverwarming aanleggen, een aanbouw realiseren et cetera.

Renovatie of verbouwing, ze hebben met elkaar gemeen dat u de woning bouwkundig en/of esthetisch verbetert. 

Een mooiere woning

Uw huis te koop zetten en op zoek gaan naar een andere woning is een mogelijkheid om aan een mooiere en/of betere woning te raken. Maar: verkoop, hypotheek, vraagprijzen en ga zo maar door leveren de nodige hoofdbrekens op. U kunt natuurlijk ook beslissen om uw huidige woning te renoveren en/of te verbouwen. Dat verhoogt uw woonplezier en komt ook de waarde van uw woning ten goede.

Maar dan volgt het wensenlijstje. En bij meerdere beslissers in uw huishouden wordt het wensenlijstje vrij lang: een nieuwe keuken, badkamer, vloer, wanden schilderen en/of behangen, twee kleine slaapkamers samenvoegen, een fraaie dakkapel, aanbouw en ga zo maar door. Logisch dat u zich dan afvraagt wat dit gaat kosten, hoeveel tijd dit alles in beslag zal nemen, wat u zelf kunt doen en wat niet, of het veel overlast en rotzooi zal geven en uiteindelijk, nogmaals, wat dit allemaal gaat kosten.

Toch maar op zoek naar een andere woning dan? Maakt voordat u deze stap zet, ook daar zult u vast wel het een en ander willen veranderen voordat u het gaat bewonen. 

Waar beginnen?

Als het aankomt op het startpunt inzake verbetering van de woonsfeer en de uitstraling in uw huidige woning hebben we een goede tip voor u: begin bij de binnendeuren! 

Nieuwe binnendeuren

Misschien staat u er niet direct bij stil, maar binnendeuren nemen een visueel een groot deel van uw woning in. Ze bepalen dus ook grotendeels de sfeer en uitstraling van uw woning, of het ontbreken hiervan. Elk vertrek heeft een binnendeur, sommige vertrekken zelfs meerdere. En al is een binnendeur een functioneel onderdeel van uw woning, het oog wil ook wat! Kortom: als uw woning is uitgerust met karakterloze standaard witte vlakke deuren of andere, niet bij uw woonstijl passende, binnendeuren, dan zal de uitstraling van uw woning niet verbeteren door een nieuwe keuken, badkamer en wat al niet meer.

De kosten van nieuwe binnendeuren staan daarbij niet in verhouding tot de kosten van de overige zaken. Daarnaast kost het plaatsen van nieuwe binnendeuren en kozijnen minder tijd en levert het nauwelijks overlast en rotzooi op. En het effect op uw woonsfeer zal u verrassen!

Wel adviseren wij u om het weghalen van de oude deuren en kozijnen en het plaatsen van uw nieuwe exemplaren over te laten aan een professional. 

Eikenhouten binnendeuren

Binnendeuren van Eicq geven elke woning direct een totaal andere sfeer. En daarbij maakt het niet uit wat voor woonstijl u heeft of wenst. De natuur, oftewel het eikenhout, zorgt voor een fantastische, tijdloze en zeer sfeervolle uitstraling. Eicq binnendeuren hebben een zeer hoge kwaliteit voor een lange levensduur.

Begin dus eerst met nieuwe Eicq binnendeuren voordat u denkt aan een nieuwe keuken, badkamer en wat al niet meer. De overige zaken van het wensenlijstje kunnen altijd nog of zijn misschien niet eens meer nodig. 

Woonsfeer natuurlijk.