eikenhouten binnendeuren en woonsfeer

Eikenhouten binnendeuren en woonsfeer

Wat heeft eikenhout wat andere houtsoorten niet of in mindere mate hebben? Om te beginnen is eikenhout één van de meest sterke houtsoorten. Eikenhout kan daarnaast ook goed tegen vocht, reden waarom het ook vaak gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Als laatste is eikenhout ook goed verwerkbaar naar allerlei fraaie objecten. Er worden trappen van gemaakt, meubels, vloeren en, zoals Eicq doet, binnendeuren in verschillende uitvoeringen!

Wist u dat een eikenboom zomaar 400 jaar oud kan worden? Soms zelfs ouder als de condities perfect zijn, maar uiteindelijk is geen boom onsterfelijk. Wij gebruiken voor de vervaardiging van onze binnendeuren Europees eikenhout waarvan de afkomst bewezen en herleidbaar duurzaam is. Aandacht voor herbeplanting en verantwoord gebruik is een belangrijke voorwaarde voor Eicq.

Eikenhout kent diverse kwaliteiten met elk hun eigen specifieke karakter. De eikenboom geeft dit karakter prijs na het verwerken in de houtzagerij. Zo heeft 1ste keus eikenhout een fijne subtiele tekening en zal het nauwelijks of incidenteel zeer kleine noesten bevatten. Extra rustiek eiken bevat juist grote noesten en en een fraai geleefd uiterlijk. Daartussenin zitten nog diverse kwaliteiten, voor ieders smaak is karaktervol eikenhout verkrijgbaar.

Bij Eicq maken wij daarnaast ook binnendeuren van oude gebruikte eikenhouten balken en van sloophout van oude eikenhouten schuren. Waarom zouden we dit materiaal weggooien als het nog prima bruikbaar is en over een zeer bijzonder doorleefd karakter beschikt?

U heeft bij Eicq dus de keuze uit verschillende kwaliteiten eikenhout, maar we moeten wel accepteren wat de natuur voor ons gemaakt heeft. Elke binnendeur van Eicq is uniek qua uitstraling en ‘tekening’. Dat geeft juist karakter aan Eicq binnendeuren en uw woonsfeer!

Eikenhout is een fantastische keuze voor een natuurlijke woonsfeer. 

Woonsfeer natuurlijk.