binnendeur met kozijn

Binnendeuren met kozijn

Een kozijn heeft naast een praktische functie, als raamwerk waarbinnen een deur afgehangen wordt, ook een esthetische functie. Het ‘gat’ in de muur moet namelijk ook netjes worden afgewerkt.

Nou bestaan er veel verschillende soorten kozijnen in diverse prijsklassen. Kunststof, staal, aluminium, MDF, met folie overtrokken spaanhout en kozijnen van diverse houtsoorten. Er bestaan kozijnen voor stompe deuren en kozijnen voor opdekdeuren. Ziet u door de bomen het bos nog?

Veel bestaande woningen beschikken logischerwijs over binnendeuren en kozijnen. Bij renovatie is het vaak verleidelijk om de bestaande kozijnen te behouden en hierin nieuwe binnendeuren te plaatsen. Maar of het eindresultaat dan zo fraai is als het had kunnen zijn? Daarnaast: als u een kwalitatieve nieuwe binnendeur aanschaft, dan hangt u deze toch niet in een oud kozijn? Dat komt de uitstraling, en waarschijnlijk uw gebruiksbeleving, niet echt ten goede.

Eicq biedt kozijnen aan in hetzelfde type eikenhout als de door u gewenste Eicq binnendeuren: 1ste keus, bis, rustiek, extra rustiek, balkenhout of barnwood. Ook kan uw kozijn dezelfde (of juist een afwijkende) oppervlaktebehandeling en meubelafwerking krijgen als uw binnendeuren. Er is een versie verkrijgbaar met- en zonder deurlijst. De kwaliteit van Eicq kozijnen is net zo hoogwaardig als Eicq binnendeuren, dus een leven lang onbezorgd genieten van een fraai totaalbeeld.

Deur en kozijn als één fraai geheel, dat oogt robuust, fraai en karaktervol!

Woonsfeer natuurlijk.