ambachtelijk gemaakte binnendeuren

Binnendeuren, ambachtelijk en duurzaam gemaakt

Heeft u weleens een bezoek gebracht aan een houtzagerij? Zo ja, dan is één van de eerste zaken die in u opkomt ongetwijfeld de heerlijke en kenmerkende geur van gezaagd hout. Een intens zinnenprikkelende ervaring. Deze geur overheerst ook in ons atelier, daar waar wij uw binnendeuren vervaardigen. Bij het vervaardigen van uw binnendeuren maken wij gebruik van een state-of-the art machinepark (onder meer de meest geavanceerde zaag- en freesmachines en speciale droogcabines). Maar desondanks zijn mensenhanden, technisch inzicht en zelfs het nodige handmatige gereedschap onontbeerlijk bij het maken van de perfecte binnendeur. Kortom, ambacht, authenticiteit en passie maken uw binnendeur. Dat kan een machine of robot nooit vervangen.

Wij selecteren, met onze ogen en tastzin, het allerbeste en -mooiste eikenhout en vervaardigen hier, volgens een speciaal ontwikkelde constructie, duurzame en zeer fraaie binnendeuren van. Als u dat wilt, en dat is bijzonder, zelfs volgens uw eigen ontwerp! Binnendeuren die een heel mensenleven en nog langer meegaan. Door ons ambachtelijke inzicht, kennis en kunde hebben wij Eicq binnendeuren tot een absolute graad van perfectie weten te ontwikkelen.

Het besef dat we zuinig moeten omspringen met de natuurlijke bronnen van onze aarde heeft eveneens de nodige ontwikkelingen met zich meegebracht. Zo stellen wij onze zaagmachines zodanig in dat er zo min mogelijk hout wordt verspild. Het desondanks onvermijdelijke restproduct, hetgeen overschiet na de productie van uw deur, wordt hergebruikt, voor energieproductie of productie van andere zaken. Ook de door ons gebruikte lak, vernis en beitssoorten zijn milieuvriendelijk en dragen zorg voor een kwalitatief hoogwaardige afwerking van uw binnendeur. Eicq draagt er zorg voor geen natuurlijke bronnen te verspillen en te verontreinigen.

En wat dacht u van de series Eicq parketdeuren balkenhout en Eicq parketdeuren barnwood? Deze deuren worden gemaakt van eerder gebruikt eikenhout, van balken uit gesloopte gebouwen en eikenhout wat gebruikt werd in oude schuren. Hergebruik van bouwmaterialen, oftewel een circulaire benadering, wat fantastische producten oplevert met een heel bijzonder en uitgesproken karakter.

Eicq bewijst dat ambachtelijk en duurzaam, zelfs bij het maken van binnendeuren, hand in hand kunnen gaan zonder dat er compromissen gedaan worden aan de kwaliteit en de fantastische uitstraling. 

Woonsfeer natuurlijk.